AMARANTH PIGMENTS AND PROSPECTS FOR THEIR APPLICATION IN THE FOOD INDUSTRY

To`liq ma`lumot

Annotatsiyalar


  • Ўзбек

    Мақолада амарант таркибига кирувчи пигмент бирикмалар тўғрисида маълумотлар келтирилган. Мақолада, шунингдек, беталаин пигментларни озиқ-овқат саноатида қўллашнинг аҳамияти тўғрисида ҳам маълумотлар берилган.

    Kalit so'z: #амарант #беталаин #пигментлар #бетацианинлар

  • Русский

    Статья содержит информацию о пигментных соединениях, входящих в состав амаранта. В статье также приводится информация о важности использования беталаиновых пигментов в пищевой промышленности.

    Kalit so'z: #амарант #беталаин #пигментлар #бетацианинлар

  • English

    This article contains information about the pigment compounds that make up amaranth. The article also provides information about the importance of using betalain pigments in the food industry.

    Kalit so'z: #амарант #беталаин #пигментлар #бетацианинлар

Hujjatni onlayn ko'rish


Kutilmoqda

Foydalanilgan adabiyotlar


Havola nomi

1

1. Boyd, W. (1998). Ingredients update: What’s new with natural colorants? Cereal Foods World, 43, 720– 722

2

2. Von Elbe, J. H., & Goldman, I. L. (2000). The betalains. In G. J. Lauro, & F. J. Francis (Eds.), Natural food colorants science and technology (pp. 11–30). ‒New York: Marcel Dekker

3

3. Kononkov P.F., Gins V.K., Gins M.S. Amaranth culture of the XXI century. ‒M., 2001.

4

4. Kawashty S.A et al.,(1999). Chemosystematic studies on four Amaranthus species. Bull.Nat.Res.Cent. Vol.24, No 2.

5

5. Strack, D., Steglich, W., & Wray, V. (1993). Betalains. In P. M. Dey, & J. B. Harborne, Methods in plant biochemistry: Alkaloids and sulphur compounds (Vol. 8) (pp. 421–450). ‒London: Academic Press.

6

6. Jackman RL., Smith JI. Anthocyanins and betalains. Natural foodcolours. Chapman, London. 1996.

7

7. Schliemann, W., Cai, Y. Z., Degenkolb, T., Schmitdt, J., & Corke, H. (2001). Betalains of Celosia argentea. Phytochemistry, 58.

8

8. Yi-Zhong Caia , Mei Sunb and Harold Corkea .Characterization and application of betalain pigments from plants of the Amaranthaceae. Trends in Food Science & Technology 16 (2005) 370–376

Ko'rishlar soni: 304
Nashr soni: 2021-4
Nashr sanasi: 15-07-2021
UzSCI tizimida yaratilgan sana: 13-09-2022