CHEMICAL STRUCTURE OF SUBSTANCES CONTAINED IN PEANUTS IN THE TREATMENT OF DIABETES DISEASE

Полная информация

Аннотации


  • Ўзбек

    Biologik faol moddalar tibbiyotda va kasalliklarning oldini olishda, shuningdek, yuqori darajadagi hayotiy faoliyatni ta’minlash uchun ishlatiladi. Ushbu maqolada yeryong‘oq mevasining tarkibida uchraydigan bilologik faol moddalar, ularning foydali xususiyatlari va kimyoviy tuzilishi haqida ma’lumotlar keltirilgan.

    Ключевые слова: #vitamin #Yeryong‘oq #biologik faol moddalar #antoksidant

  • Русский

    Биологически активные вещества используются в медицине и при профилактике заболеваний, а также для обеспечения высокого уровня жизнедеятельности. В данной статье представлена информация о биологически активных веществах, содержащихся в aрaхисе, их полезных свойствах и химическом строении.

    Ключевые слова: #vitamin #Yeryong‘oq #biologik faol moddalar #antoksidant

  • English

    Biologically active substances are used in medicine and in the prevention of diseases, as well as to ensure a high level of vital activity. This article provides information on the biologically active substances found in peanuts, their beneficial properties and chemical structure.

    Ключевые слова: #vitamin #Yeryong‘oq #biologik faol moddalar #antoksidant

Просмотреть документ онлайн


В ожидании

Список литературы


Название ссылки

1

1.АсқаровИ. Р. Табобатқомуси. Тошкент, “Мумтозсўз” 2019, 325 -341 б. (Askarov I. R. Encyclopedia of medicine. Tashkent, "Classic word" 2019, pp. 325-341.)

2

2. АскаровИ.Р. Сuрлuтабобат. "Фанватехнологuяларнашрuёт-матбаауйu" Т. 2021. 1084 б. (Askarov I.R. Mysterious medicine. "Science and technology publishing house" T. 2021. 1084 p.)

3

3. I. R. Asqarov, B. X. Nizomov, M.M. Mo‘minjonov. “Chemical composition and healing properties of walnuts and peanuts”. J Chem Good Trad Med, Volume 1, Issue 1, 2022, p. 137-155.

4

4. Smith, Ben W. (January 1, 1950). "Arachis hypogaea. Aerial Flower and Subterranean Fruit". American Journal of Botany. 37 (10): 802–815

5

5.Chukwumah YC, Walker LT, Verghese M, Bokanga M, Ogutu S, Alphonse K. Comparison of extraction methods for the quantification of selected phytochemicals in peanuts (Arachis hypogaea). J Agric Food Chem. 2007;55(2):285-290.

6

6.uz.delachieve.com

7

7.ru.wikipedia.org

Количество просмотров: 343
Номер выпуска: 2022-5
Дата публикации: 05-12-2022
Дата создание в систему UzSCI: 13-12-2022