CHEMICAL STRUCTURE OF SUBSTANCES CONTAINED IN PEANUTS IN THE TREATMENT OF DIABETES DISEASE
Annotatsiyalar
-
Ўзбек
Biologik faol moddalar tibbiyotda va kasalliklarning oldini olishda, shuningdek, yuqori darajadagi hayotiy faoliyatni ta’minlash uchun ishlatiladi. Ushbu maqolada yeryong‘oq mevasining tarkibida uchraydigan bilologik faol moddalar, ularning foydali xususiyatlari va kimyoviy tuzilishi haqida ma’lumotlar keltirilgan.
Kalit so'z: #vitamin #Yeryong‘oq #biologik faol moddalar #antoksidant
-
Русский
Биологически активные вещества используются в медицине и при профилактике заболеваний, а также для обеспечения высокого уровня жизнедеятельности. В данной статье представлена информация о биологически активных веществах, содержащихся в aрaхисе, их полезных свойствах и химическом строении.
Kalit so'z: #vitamin #Yeryong‘oq #biologik faol moddalar #antoksidant
-
English
Биологически активные вещества используются в медицине и при профилактике заболеваний, а также для обеспечения высокого уровня жизнедеятельности. В данной статье представлена информация о биологически активных веществах, содержащихся в aрaхисе, их полезных свойствах и химическом строении.
Kalit so'z: #vitamin #Yeryong‘oq #biologik faol moddalar #antoksidant
Hujjatni onlayn ko'rish
Foydalanilgan adabiyotlar
№ | Havola nomi |
---|---|
1 |
1. Asqarov.I.R. Tabobatqomusi. Toshkent, “Mumtozso‘z” 2019, 325 -341 b. (Askarov I. R. Encyclopedia of medicine. Tashkent, "Classic word" 2019, pp. 325-341.) |
2 |
2. AskarovI.R. Surlu tabobat. "Fan va texnologuyalar nashruyot-matbaa uyu" T. 2021. 1084 b. (Askarov I.R. Mysterious medicine. "Science and technology publishing house" T. 2021. 1084 p.) |
3 |
3. I. R. Asqarov, B. X. Nizomov, M.M. Mo‘minjonov. “Chemical composition and healing properties of walnuts and peanuts”. J Chem Good Trad Med, Volume 1, Issue 1, 2022, p. 137-155. |
4 |
4. Smith, Ben W. (January 1, 1950). "Arachis hypogaea. Aerial Flower and Subterranean Fruit". American Journal of Botany. 37 (10): 802–815 |
5 |
5. Chukwumah YC, Walker LT, Verghese M, Bokanga M, Ogutu S, Alphonse K. Comparison of extraction methods for the quantification of selected phytochemicals in peanuts (Arachis hypogaea). J Agric Food Chem. 2007;55(2):285-290. |
6 |
6.uz.delachieve.com |
7 |
7.ru.wikipedia.org |