ЎЗБЕКИСТОНДА ИШЛАБ ЧИҚАРИЛАДИГАН МЕВА ШАРБАТЛАРИ ҲАМДА МЕВАЛАРНИНГ АНАЛИЗИНИ ЎТКАЗИШ УСЛУБИЁТИ

To`liq ma`lumot

Annotatsiyalar


  • Ўзбек

    Мақолада маҳаллий ишлаб чиқарувчилар томонидан тайѐрланадиган мева шарбатларини сертификатлаш масалалари ва анализ услублари муҳокама этилган ҳамда Фарғона вилоятида етиштириладиган олма навлари таркибидаги аскорбин кислота миқдори тажриба асосида аниқланган.

    Kalit so'z: #сертификатлаш #олма #мева шарбатлари #анализ услублари #аскорбин кислота миқдори

  • Русский

    В статье приведены и обсуждены требования, предъявляемые государственными стандартами Республики Узбекистан к фруктовым сокам, а также приведены результаты анализа для определения содержания аскорбиновой кислоты в различных сортах яблок, выращиваемых в Ферганской области 

    Kalit so'z: #сертификатлаш #олма #мева шарбатлари #анализ услублари #аскорбин кислота миқдори

  • English

    The article presents and discusses the requirements of state standards of the Republic of Uzbekistan for fruit juices, as well as the results of determining the amount of ascorbic acid in various sorts of apples grown in the Fergana region.

    Kalit so'z: #сертификатлаш #олма #мева шарбатлари #анализ услублари #аскорбин кислота миқдори

Hujjatni onlayn ko'rish


Kutilmoqda

Foydalanilgan adabiyotlar


Havola nomi

1

1. ―Mahsulotlarni sertifikatlashtirish tartibini soddalashtirishga doir qo’shimcha chora-tadbirlar to’g’risida―. Vazirlar Mahkamasining 06.07.2004 yildagi 316 – sonly qarori.

2

2. Соки плодовые и ягодные концентрированные. ГOСT 18192-72; Сок яблочный концентрированный и напитки, содержащие яблочный сок. ГOСT 51440-99.

3

3. Mirzoxidov J., MirzoxidovO.Tog’ yonbag’ridagi bog’lar. –T. Mehnat, 1988.

4

4. Девис М., Остин Дж., Патридж Д. Витамин С. Химия и биохимия. -М.: Мир, 1999.

5

5. Колесников П. Яблоня и груша. -М.: Урожай, 1985.

Ko'rishlar soni: 468
Nashr soni: 2019-1
Nashr sanasi: 02-03-2019
UzSCI tizimida yaratilgan sana: 13-08-2022