АҲОЛИНИ СИФАТЛИ ЁҒ- МОЙ МАҲСУЛОТЛАРИ БИЛАН ТАЪМИНЛАШ МУАММОЛАРИ

To`liq ma`lumot

Annotatsiyalar


  • Ўзбек

    Мақолада республикамизда ѐғ-мой саноати ривожи учун утказилаѐтган истиқболли ислоҳотлар ва бу саноатнинг  республикамиздаги ўрни ҳамда ўсимлик мойи сифатини оширишнинг янги назарий тавсиялари кўрсатиб берилган.

    Kalit so'z: #сифат #холестерин #рафинация #пальмитин #стеарин

  • Русский

    В статье представлены новые теоретические рекомендации по повышению качества растительного масла  в Узбекистане, изложены перспективные реформы, проводимые  в масложировой отрасли республики и значение данной отрасли в республике.
     

    Kalit so'z: #сифат #холестерин #рафинация #пальмитин #стеарин

  • English

    Thе  article presents new theoretical recommendations on  improving the quality of  plantseed oil in Uzbekistan for  prespective reforms in fatty oil industry.
     

    Kalit so'z: #сифат #холестерин #рафинация #пальмитин #стеарин

Hujjatni onlayn ko'rish


Kutilmoqda

Foydalanilgan adabiyotlar


Havola nomi

1

1. Мирзиѐев Ш.М. «Ёғ-мой тармоғини жадал ривожлантириш чора-тадбирлари тўғрисида»ги ЎзР Президенти Қарори. 2018 й. 19 январь. // ‖Ферганская правда‖ газетаси. -2018 йил, 24 январь. -№ 6 (21549).

2

2. Каримов И.А. ―Ўзбекистонда озиқ-овқат дастурини амалга оширишнинг муҳим заҳиралари‖ мавзусидаги халқаро конференциянинг очилиш маросимидаги нутқи. ‒ ―Халқ сўзи‖ газетаси. - 2014 йил, 7 июнь.

3

3. Ўзбекистон Республикаси Вазирлар Маҳкамасининг ―Товарларнинг сифат кўрсаткичларини яхшилаш тўғрисида‖ ги қарори. ‒ Т., 1997.

4

4. 2017-2021 йилларда Ўзбекистон Республикасини ривожлантиришнинг бешта устувор йўналиши бўйича ―Ҳаракатлар стратегияси‖нинг 3.3 - банди.

5

5. ―Озиқ-овқат маҳсулотлари сифати ва хавфсизлиги тўғрисида‖ги қонун. ‒Т., 1997.

6

6. Иляев И., Меченов Г. Подобряване технология за рафиниранена получи экстракционни масла (Улучшение технологии рафинации хлопковых экстракционных масел). // Масло-сопунена кромет. ‒ М.,1969. - №2.

7

7. Турсунов М., Мирзакаримов Р.М., Ибрагимов Ш.Х. Исследование влияния продолжительности процесса рафинации и концентрации мисцеллы на процесс нейтрализации хлопкового масла в мисцелле. -- Узб.хим.ж.,1978 г. - Деп №187-78.

8

8. Турсунов М., Хайдарова Д.А., Абдурахимов А., Мирхаликов Т.Т. Способ рафинации хлопкового масла в мисцелле.-АС 1463742. ‒ МКН СIIВ 3/04, 1998 г.

9

9. Абдувалиев А.А., Алимов М.Н., Голосов В.Ф., Мирагзамов М.М., Собиров М.З., Содиков А.Б. Основы стандартизации, сертификации, метрологии и управления качеством продукции. ‒ T.: TГTУ, 2005.

Ko'rishlar soni: 561
Nashr soni: 2018-1
Nashr sanasi: 03-04-2018
UzSCI tizimida yaratilgan sana: 10-08-2022