HELIANTHUS TUBEROSUS L. (ТОПИНАМБУР) ЎСИМЛИГИ ИЛДИЗ МЕВАСИДАН ТУРЛИ МУҲИТЛАРДА ПЕКТИН МОДДАСИНИ АЖРАТИБ ОЛИШ ВА ФУНКЦИОНАЛ ГУРУҲЛАРИНИ АНИҚЛАШ

Full information

Annotations


  • Ўзбек

    Мақолада топинамбур илдиз меваси таркибида оқсиллар, пектин, аминокислоталар, органик ва ёғ кислоталари аниқланган. Ажратиб олинган пектин моддалари намуналарининг физик-кимёвий хоссалари титрометрик ва вискозиметрик ҳамда бошқа усулларида ўрганилган. Шу билан бирга пектин моддасини уронид таркиби 85 % га эгалиги кучли кислотали шароитда  ажратиб олинган пектиннинг нисбатан тозалиги тажриба асосида баён этилган.

    Tags: #топинамбур #илдизмева #полисахаридлар #титрометрик

  • Русский

    В статье определяются белки, пектин, аминокислоты, органические и жирные кислоты в корне топинамбура. Физико-химические свойства выделенных образцов пектина изучены титрометрическим, вискозиметрическим и другими методами. Экспериментально описана относительная чистота пектина, выделенного в сильнокислой среде с содержанием уронида 85% от пектинового вещества.

    Tags: #топинамбур #илдизмева #полисахаридлар #титрометрик

  • English

    This article identifies the proteins, pectin, amino acids, organic and fatty acids in Jerusalem artichoke root. The physicochemical properties of the isolated pectin samples were studied by titrometric, viscometric, and other methods. 
    However, the relative purity of pectin isolated in a strongly acidic medium with an uronid content of 85% of the pectin substance was experimentally described.

    Tags: #топинамбур #илдизмева #полисахаридлар #титрометрик

View document online


Waiting

References


Name of reference

1

1. S.E.Harding at al. Molecular weight Determination of Polysaccarides. Biochem J. 1984, 219, p. 69-150.

2

2. Sandford P.A. at al. The Polysaccarides. Academic Press, New York, 1983, V.2, p.411- 490,

3

3. Пектин. Методы контроля в пектиновом производстве / И.И.Нелина [и др.] . Киэв, 1992. 113 с.

4

4. Донченко Л.В. Tehnology of pectin and pectin producties. Dehli, 2000. 225 п.

View count: 241
Number of edition: 2020-5
Date of publication: 14-10-2020
Date of creation in the UzSCI system: 26-08-2022