PREPARATION OF FOOD ADDITIVES FROM EGGSHELL

To`liq ma`lumot

Annotatsiyalar


  • Ўзбек

    Тухум пўстлоғи асосан кальцийдан, шунингдек, фосфор, темир, калий, магний ва кремний моддаларидан иборат бўлади. Лекин бу хазинадан ҳамма ҳам фойдаланавермайди.Тухум пўстлоғи таркибидаги кальций организм томонидан тез ўзлаштирилади.

    Kalit so'z: #аллергия #остеопороз #кукун #Меланж #тухум пўстлоғи #инсон суяклари

  • Русский

    Яичная скорлупа в основном состоит из кальция, а также фосфора, железа, калия, магния и кремния. Но не все пользуются этим сокровищем. Кальций в яичной скорлупе быстро усваивается организмом.

    Kalit so'z: #аллергия #остеопороз #кукун #Меланж #тухум пўстлоғи #инсон суяклари

  • English

    Eggshell is mainly composed of calcium, as well as phosphorus, iron, potassium, magnesium and silicon. But not everyone uses this treasure. Calcium in eggshells is quickly absorbed by the body.

    Kalit so'z: #аллергия #остеопороз #кукун #Меланж #тухум пўстлоғи #инсон суяклари

Hujjatni onlayn ko'rish


Kutilmoqda

Foydalanilgan adabiyotlar


Havola nomi

1

1. Turobjonov S.M., Khamidov N.I., Tursunkhodjaev P.M., Sapaeva Z.Sh., Zakirova M.R. vab. "A brief history of the food industry of the Republic of Uzbekistan: development prospects; problems": Textbook. - Tashkent: Science and Technology Publishing House, 2014 - 460 p

2

2. Скурихин И.М. и др. Химический состав пищевых продуктов.

3

3. Молдахметова, З.К. Разработка технологии биологически активных препаратов и пищевых продуктов с использованием яиц: автореф. дис. канд. техн. наук

4

4.К.Молдахметова / Семипалатинский гос. ун-т им. Шакарима. – Семей, 2007. – 18с.

5

5.Габриэльянц, М.А. Товароведение мяса и мясных товаров: учебник / М.А. Габриэльянц. – 3-е изд., перераб. и доп. – М.: Эконика, 1974. – 352с.

6

6 Burley, R. W., and D. V. Vadehra. 1989. The egg shell and shell membranes: Properties and synthesis. Pages 25–64 in The Avian Egg, Chemistry and Biology. John Wiley, New York.

Ko'rishlar soni: 345
Nashr soni: 2021-6 Ilova
Nashr sanasi: 11-02-2022
UzSCI tizimida yaratilgan sana: 19-10-2022