РАЗРАБОТКА ДЕЙСТВУЮЩЕГО ОБРАЗЦА УСТАНОВКИ СУМ-18 (ШКМ-18) ПО ПЕРЕРАБОТКЕ ОВОЩЕЙ И ФРУКТОВ ДЛЯ ПОЛУЧЕНИЯ НАТУРАЛЬНОГО СОКА

To`liq ma`lumot

Annotatsiyalar


  • Ўзбек

    Мақоланинг асосий мақсади сифатида аҳолининг озиқ-овқат маҳсулотлари ва шарбатларга бўлган эҳтиёжини қондиришга қаратилган тадбирлар баён этилган. Мақолада табиий ҳолатдаги мева ва сабзавотлар шарбатини олиш учун ШҚМ-18 қурилманинг амалдаги намунасини ишлаб чиқиш  ёритилган. Шифобахш ва диетик маҳсулотлар, масалан, ўрик, олма, хўжағат, қорағат, шафтоли ва бошқаларнинг инсон организими учун аҳамияти тўғрисида маълумот берилган.

    Kalit so'z: #маҳсулот #шарбат #ШҚМ -18 қурилмаси

  • Русский

    Основной целью статьи ставится изложение мер, направленных на удовлетворение потребностей населения в пищевой продукции, в частности натуральных соках, а также мнений по разработке действующего образца установки СУМ-18 (ШКМ-18) для переработки овощей и фруктов для получения натурального сока. Представлены данные о значении целебных и диетических продуктов, таких как абрикос, яблоки, малина, смородина, персик и других фруктов для человеческого организма.

    Kalit so'z: #маҳсулот #шарбат #ШҚМ -18 қурилмаси

  • English

    Development of a working sample of the SUM-18 (Sh (m-18) plant for processing vegetables and fruits to produce natural juice is discussed. The process of obtaining in the designed unit SUM-18 (ShҚM-18) a technologically natural, environmentally friendly product contained in vegetables and fruits consists of deeply saturating the raw materials in water vapor and extracting juice from it in an amount of 50-70% of the total volume.

    Kalit so'z: #маҳсулот #шарбат #ШҚМ -18 қурилмаси

Mualliflar


Xakimov M..

1   Farpi

Mamatqulov M..

2   Farpi

Hujjatni onlayn ko'rish


Kutilmoqda

Foydalanilgan adabiyotlar


Havola nomi

1

1. .Гинсбург А.С. “Основы теории техники сушки пищевых продуктов”. −М.: “Пищевая промышленность”. 1973.

2

2. Приусадебныйсад и огород/ Сост. И. И. Ястребов. П, 75. Худож. А. А. Холодулькин.−2-е изд., перераб. и доп. - Ф.: Кыргызстан, 1990.

3

3. Ховетский П.Д. “Процессы аппарата пищевой технологии». −М.: “Пищевая промышленность”, 1999.

4

4. Қишлок хўжалиги соҳасини бошқариш тизимини ислоҳқилиш, ер ва сув ресурсларидан оқилона фойдаланиш борасидаги илғор технологияларни жорий этиш. озиқ-овқат хавфсизлигини таъминлаш (К.Умурзаков, А. Салохиддинов, К. Назаров, С. Маматов, А. Бобожонов, Р. Хакимов) 2017-2021 йилларда Ўзбекистон Республикасини ривожлантиришнинг бешта устувор йўналиши бўйича Ҳаракатлар стратегияси Халқ билан мулоқот ва инсон манфаатлари йилида амалга оширишга оид давлат дастурини ўрганиш бўйича илмий- услубий рисола. −Т.: Маънавият, 2017.

Ko'rishlar soni: 254
Nashr soni: 2019-6
Nashr sanasi: 15-12-2019
UzSCI tizimida yaratilgan sana: 18-08-2022