CHEMICAL COMPOSITION, HEALING PROPERTIES OF GARLIC AND ITS PEEL

Full information

Annotations


  • Ўзбек

    Maqolada sarimsoqpiyozning mеvasi va po‘stining kimyoviy tarkibi maxsusmetod mass-spеktromеtr yordamida aniqlandi. Ushbu mеtod oziq-ovqat mahsulotlari tarkibidagi makro va mikroelеmеntlarni aniqlashda qo‘llaniladi. Tajribalar natijalarini tahlili olish tartibi modda miqdori mg da va uning shu miqdordagi erish darajasi ko‘rsatilgan. O‘rganishlarda sarimsoqpiyoz va po‘sti kukuni tarkibidagi elеmеntlarini miqdori kamayib borish tartibi jadvalda va kеtma kеtlikda joylashtirib borilgan va taqqoslangan. Ko‘rsatilgan elеmеntlardan muhim hayotiy zarurlari, shartli muhimlari va zaharliga yaqinlari alohida ko‘rsatilgan.  Natijalarga e'tibor bеrganimizda biz chiqindi dеb tashlab yuboradigan po‘stloq qismini tarkibidagi makro va mikro elеmеntlar miqdori mеvasi kukuni tarkibidan farq qilib, ayrim po‘stloqdagi elеmеntlar mеvasidagi elеmеntlarga miqdoriga nisbatan ko‘pligi mass spеktroskopik usulda aniqlangan va foydaliligi bo‘yicha mеvasi kukunidan qolishmasligi aniqlangan.

    Tags: #bronxial astma #vitaminlar #mikroelementlar #makroelementlar #bakterialar #buyrak kasalliklari #ichak kasalligi

  • Русский

    В статье определен химический состав плодов и шелухи чеснока с помощью специального масс- спектрометрического метода, который применяется для определения макро- и микроэлементов в пищевых продуктах. Приведен порядок анализа результатов опытов в мг вещества и его растворимость в том же количестве. Из указанных элементов показаны жизненно необходимые, условно важные и близкие к токсичности.
    По результатам, количество макро- и микроэлементов в кожуре, которые мы выбрасываем как отходы, отличаются от содержания фруктового порошка.

    Tags: #bronxial astma #vitaminlar #mikroelementlar #makroelementlar #bakterialar #buyrak kasalliklari #ichak kasalligi

  • English

    The article determined the chemical composition of garlic fruits and peel using a special mass spectrometric method, which is used to determine macro- and microelements in food products. The procedure for analyzing the results of experiments in mg of a substance and its solubility in the same amount is given. Of these elements, vital, conditionally important and close to toxicity are shown. From the results it can be concluded, the amount of macro and micronutrients in the peel that we throw away as waste is different from the content of the fruit powder.
     

    Tags: #bronxial astma #vitaminlar #mikroelementlar #makroelementlar #bakterialar #buyrak kasalliklari #ichak kasalligi

View document online


Waiting

References


Name of reference

1

1. Асқаров И.Р. “Табобат қомуси”.-Тошкент: Мумтоз сўз .2019.1142 бет. //Encyclopedia of Medicine. - Tashkent: Classic word.2019. 1142 p.//

2

2.Олимов Н. Қ. ”Саримсоқпиёз асосида дори воситалари технологиясини яратиш ва стандартлаш” Докторлик илмий даражасини олиш бўйича авторефарати. Т.2011 //Development and standardization of the technology of medicinal products based on garlic. Autoref. Vol.2011.74 p.//

3

3. Усуббоев М.У., Олимов Н.Қ., Аминов С.Ҳ. Нормуродов А.С. ”Саримсоқпиёз кукунинидан таблетка дори турини яратиш” // Фармацевтика журнали.-2004.-№3.50-51 бетлар //Development of a medicine from garlic powder // Pharmaceutical Journal.-T.: 2004.-No.3.- p. 50-51//

4

4. Маматқулова Ў.О., Исаков Х., Жамолова Х.М. Инсонларнинг турли касалликлардан шифо топишда саримсоқпиёзни ахамияти. //“Халқ табобати” журнали. -2021. -№1 (6).- 22-24-бетлар. //The value of garlic in the treatment of various human diseases. Journal of Traditional Medicine.2021. No. 1 (6).Pages 22-24.//

5

5. Маматқулова С.А “Лизоцим, пектин, липидлар сақловчи айрим ўсимликларнинг кимёвий таркиби асосида синфлаш ”Фалсафа доктори( РhD) илмий даражасини олиш бўйича авторефарати. Ф.2021 //Medicinal plants used in folk medicine and scientific medicine. -T.: Publishing and printing association of Ibn Sina, 1993. - 320 p.6. Medicinal properties of garlic.//

View count: 689
Number of edition: 2022-2
Date of publication: 30-06-2022
Date of creation in the UzSCI system: 06-07-2022